Saturday, August 15, 2015

Lecithin Terbukti Menurunkan Berat Badan

#Testimoni lagi,, hhihih,..

Ni kawan saya. Satu kelas kat Giat Mara Tuaran.. Ambil kos Jahitan..
Nak turunkan berat badan tapi tak ada budget yang banyak.
Set budget untuk Set Kurus Shaklee adalah Lecithin + Alfalfa Complex. Yang mana Lecithin bertindak sebagai pembakar lemak dan Alfalfa Complex sebagai agen detox iaitu membuang lemak.
Disebabkan budget yang kurang (Biasalah student masih kan hihi) so dia ambil keputusan nak consume Lecithin sahaja..

After 2 month consume Lecithin (Botol ke dua) secara konsisten, berjaya turunkan berat badan sebanyak 8kg.. Happy teramat kawan ni, yelah tak sangka dapat turunkan berat badan hanya dengan consume Lecithin sahaja and jarang membuat senaman.

Sebelum ni dia ada consume beberapa suppliment turunkan berat badan tapi tak ada satu pun yang berjaya menurunkan berat badannya. Sehinggalah dia consume Lecithin Shaklee..

Untuk Order Terus Boleh Klik Di Sini :
Anda Akan Order DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya:
DAYANG SUHANA JASIRIN 
ID : 950481 
Whatsapp : 014-9520607 
Fan Page : Dz.Vitamins

Wednesday, August 12, 2015

Resepi Pulut Durian Yang Simple

Lambakan Durian. :)

Banyaknya durian sekarang ni, sana sini pasar penuh dengan jualan durian, sehingga harga jatuh mencecah RM0.70 sekilo.. Murahkan.. Untunglah bagi penggemar durian, boleh borong banyak-banyak..

Sabtu lepas adik balik sipitang, dapatlah durian Free dari mentuanya.. hihihi.. 3 hari makan tak habis-habis.., so bagi menghabiskan durian meh kita buat Pulut Durian pula..


BAHAN-BAHAN :
2 Cawan Beras Pulut (Direndam lebihkurang 3 jam)
1 cawan santan
1 cawan air
2 helai daun pandan
Garam secukup rasa
Buah durian

CARA MEMBUATNYA
1. Tos beras pulut yang direndam, kemudian kukus sehingga masak
2. Untuk Santanya : Masak santan bersama air, daun pandan dan garam, Kacau di atas api yang perlahan sehingga mendidih.
3. Cara Makan. Gaul pulut dengan santan dan makan bersama durian.

Senang je kan Resepinya.

SELAMAT MENCUBA

Sunday, July 26, 2015

Jahit Menjahit

Tak ada plan apa-apa pula hujung minggu ni..So duduk diam kat rumah jelah..

Sambil-sambil tu kemas bilik menjahit. Berjam-jam kemasnya tapi bila dah mula kerja-kerja menjahit, kejap je dah kotor semula.. :) 

Dah siap kemas sambung siapkan projek baju pengantin. Banyak sungguh cabaran bila menjahit kat rumah ni.. kejap-kejap tengo tv.. hahhaha.. apa tak nya, banyak betul cerita best-best.. Sampai ke petang pun tak siap jahitanya.. :) 

Kena sambung jahit esok lah pula.. :) 

Wednesday, May 20, 2015

Suppliment Shaklee Sangat Merbahaya !!

Sejak kebelakangan ini, banyak sangat status yang diViralkan di Facebook tentang keburukan Suppliment Shaklee. Bahayanya Suppliment Shaklee dan kesan buruk pengambilan Suppliment Shaklee.

Baru sahaja selesai kes tentang Ovari pecah yang kononnya disebabkan pengambilan Suppliment Shaklee. Dan tuan empunya badan telah tampil memberi penjelasan bahawa apa yang terjadi kepadanya tidak ada kaitan dengan pengambilan Suppliment Shaklee.


Terkini, hot story yang di viralkan d FB adalah kematian seorang pelajar KSKB Ulu Kinta yang kononnya juga disebabkkan pengambilan Suppliment Shaklee. Tanpa usul periksa, hanya dengan membaca tajuk utama, cerita itu diviralkan di Facebook tanpa mengetahui hal sebenar.


Berhenti menviralkan sesuatu cerita yang belum pasti kesahihannya, belum pasti kebenarannya..

Ni pula OFFICIAL STATEMENT DARI SHAKLEE MALAYSIA BERKENAAN KES VIRAL ALFALFA

Para pengamal tegar Suppliment Shaklee, jangan risau tentang cerita-cerita yang diviralkan di laman sosial, kerana apa yang diviralkan itu sama sekali tidak betul.
Suppliment Shaklee merupakan Suppliment yang Selamat. :)

Tingkatkan Prestasi
Kurangkan Kontroversi :)

Tuesday, May 19, 2015

Tanda-tanda Tubuh Anda Kekurangan Vitamin B

Kekurangan B Complex boleh melemahkan sistem saraf dan mengganggu fungsi otak.


Tanda-tanda kekurangan B Complex
  • Depresi 
  • Murung 
  • Insomnia 
  • Kurang selera makan 
  • sembelit 
  • Masalah lidah ( Lidah menjadi merah, sakit, bengkak atau kurang deria rasa) 
  • Kurang konsentrasi 
  • Mudah tersingung 
  • Melemahkan Sistem saraf 
  • Mengganggu fungsi otak 
  • Pembentukan abnormal sel
Jangan Biarkan Tubuh Anda Kekurangan Vitamin B

Sunday, May 10, 2015

Doa Untuk Ibu - Selamat Hari Ibu


Ya ALLAH, Engkau Rahmatilah ibu ku, Aku pohonkan Rahmat MU dan keampunan MU untuknya.
Berikanlah kesihatan , Kebahagiaan dan Rezeki yang berpanjangan buat ibuku dan permudahkanlah segala urusannya.

YA ALLAH, Anugerahkan ganjaran MU di atas kesabarannya yang telah membesarkan ku,
Ya ALLAH, kurniakanlah kepadanya Iman yang sempurna. 
Ya ALLAH, masukkanlah dia ke dalam golongan orang-orang yang bertaubat sebelum mati, mendapat rahmat  MU ketika mati dan mendapat keampunan  MU sesudah mati.

Amin..Amin..Amin

Thursday, May 7, 2015

Kelebihan B Complex Shaklee

Vitamin B banyak kelebihan dan khasiatnya. Untuk semua golongan tidak kira kanak-kanak hinggalah orang yang berusia.

Kelebihan B Complex secara umum :

  • Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir 
  • Mengelakkan penyakit beri-beri 
  • Merangsangkan pertumbuhan pada kanak-kanak 
  • Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut 
  • Mencegah Stress 
  • Menguatkan antibodi tubuh 
  • Amat penting untuk aktiviti sel genetik 
  • Diperlukan dalam pembentukan Protein asid amino 
  • Diperlukan untuk memproses dan memperbaiki sel-sel darah merah 
  • Mencegah anemia 
Kelebihan B COmplex untuk kanak-kanak :
  • Merangsangkan pertumbuhan 
  • Meningkatkan kemampuan berfikir 
  • Memberikan tambahan tenaga 

Kelebihan B Complex untuk orang dewasa :
  • Menambah tenaga 
  • mengurangkan stress 
  • Melambatkan proses uban di rambut 
  • Membantu meningkatkan konsentrasi 
Kelebihan B Complex untuk ibu mengandung :
  • Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik 
  • Mencegah Anemia (Tekanan darah rendah)
  • Membekalkan Asid Folic yang sangat penting untuk mengelakkan kecacatan janin
B Complex Shaklee yang banyak manfaatnya, Jadi apa tunggu lagi, jom kita amalkan B Complex Shaklee Sekarang! Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk Anda.

Sekiranya Anda Ingin Mencuba B Complex Shaklee

Untuk Order Terus Boleh Klik Di Sini : 
Anda Akan Order DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee 

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya: 
DAYANG SUHANA JASIRIN 
ID : 950481 
Whatsapp : 014-9520607 
Fan Page : Dz.Vitamins

Saturday, May 2, 2015

Hot Item.. Nutriferon & Collagen Powder Kini Ada Dipasaran

Assalammualaikum W.B.T

Alhamdulillah permulaan May'15 yang Ohsem..
Banyak Promosi Shaklee bulan ni, semuanya prodak yang diminati ramai. Shaklee juga telah melancarkan Programe YES (Young Enterpreneur System).

And yang paling best lagi, hot item yang sudah lama tiada di pasaran iaitu Nutriferon & Collagen Powder kini kembali.. Yeahhh.. Senyum lebar pengguna tegar Nutriferon & Collagen Powder.

Nutriferon Shaklee sangat bagus untuk tingkatkan sistem imuniti badan. Antara kebaikan dan manfaat lain Nutriferon ialah :
- Bantu lawan kanser dan tumor otak
- Bantu kurangkan ketidakselesaan sewaktu kometerapi
- Melindungi dari influenza, selesema
- Meringankan Stress dan kelesuan
- Melambatkan penuaan
- Mengurangkan infeksi dan sakit kronik pesakit-pesakit hepatitis B & C
- Membantu kesihatan wanita menopous menjadi lebih baik
- Mengurangkan simptom-simptom ketika pra-haid dan sewaktu haid

Collagen Powder pula sangat terkenal untuk kecantikan kulit.. bukan sahaja bagus untuk kecantikan kulit malahan banyak manfaat lain untuk kesihatan menyeluruh. sebab tu ramai yang terpikat dengan Collagen Powder. Antara manfaat lain Collagen Powder ialah :
- Meningkatkan kelembapan kulit - 90%
- Mengurangkan kekasaran & kekeringan - 75%
- Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan - 71%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap - 60%
- Meningkatkan kelembutan & Kelicinan - 71%
- Meningkatkan ketebalan rambut - 54%
- Meningkatkan keajalan, ketegangan & elastisiti - 55%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit - 50%
- Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan
- Kuku akan menjadi lebih sihat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat.
- Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut
- Membantu menghilangkan tanda penuaan
- Menyokong kesihatan sendi dan menguatkan tulang
- Membantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut
- Memastikan otak sentiasa sihat

Best kan, banyak manfaat terbaik untuk kesihatan menyeluruh anda dan sangat berbaloi-baloi.. Apa tunggu lagi, grab sekotak sebelum anda kehabisan STOK


Untuk Order Terus Boleh Klik Di Sini :
Anda Akan Order DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya:
DAYANG SUHANA JASIRIN
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Fan Page : Dz. Vitamins

Sunday, April 19, 2015

Meriahnya Pollux Appreciation Gala' 2015

Selesai sudah majlis Pollux Appreciation Gala'2015. Group Pollux merupakan Empayar Shaklee terbesar di Sabah dibawah naungan Master Aya Chalo. Majlis yang sangat meriah.

Tema PAG'15 adalah Red & Black Diva..
Kegembiraan yang terpancar diwajah masing-masing.. :)

Game-game yang best & Hadiah cabutan teket bertuah yang sangat lumayan..

Success Sharing dari Emma Francisca Luis (Reussi Leader)

Tak sangka pula PAG tahun ni pun dapat hadiah Best Dress lagi.. PAG Tahun lalu pun dapat best dress juga.. So mean, Best Dress 2tahun berturut-turut.. hihihi

Hamper menang Game.. Game mencari barang dalam dewan, terlari-lari mencari but sangat best & enjoy.. :) Happy Zharif ni banyak makanan..

Jumpa PAG Next year.. 
Ada siapa-siapa nak Join PAG next year??? 
Syaratnya tentulahlah anda merupakan SID Shaklee yang sah dan berdaftar dibawah salah silah keturunan Pollux Family.. 

Jadi apa tunggu lagi.. Jom daftar Ahli Shaklee sekarang, Mungkinkah ANDA salah seorang Penerima Anugerah next PAG?

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya:
DAYANG SUHANA JASIRIN
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Fan Page : Dz.Vitamins

Wednesday, April 15, 2015

Shaklee Penipu!!!

Assalammualaikum w.b.t
Selamat Malam semua..

Alhamdulillah SID Shaklee Seluruh Malaysia dah dapat BONUS kelmarin.. Confirm semuanya gembira kan?, apa tidak nya poket berisi di tengah bulan, Bulan tua lah katakan..

Ni yang saya katakan SHAKLEE PENIPU!!!.. Kata Bonus akan dibayar pada 15hb setiap bulan tapi ni 14hb Bonus dah masuk (Ayat macamlah Shaklee ni penipu yang sangat merbahaya) ..Hihihi Bonus awal sehari. Terbayar hasil usaha bulan March.. & disebabkan Penipuan Shaklee nilah membuatkan hati saya lagi berbunga-bunga...Syukur Alhamdulillah.. 

Alhamdulillah sejak bergiat aktif dalam Bisnes Shaklee, Masalah kewangan semakin berkurangan, Simpanan semakin bertambah.. Sedikit sebanyak dapat membantu Suami menambah pendapat..

Okey.. dah-dah jangan marah lagi ya..Gurau-gurau je..

Ada siapa-siapa lagi yang nak BANTU SUAMI mengatasi masalah kewangan? Jangan malu, jangan segan..Jom sama-sama kita atasi kekangan kewangan dengan menyertai kami di Shaklee.

Sunday, April 5, 2015

Reborn 2015 Leaders Session



Dah besar anak ibu ni, Alhamdulillah sangat cergas, soleh dan pintar. Gambar ni diambil time otw balik Kota Kinabalu from Kuala Penyu.. Awal balik KK sebab nak attend Kelas Leader PolluxFamily.

As a Leader saya harus menuntut sebanyak mana ilmu dan serap sebanyak mana aura positif untuk disampaikan kepada anak cucu Shaklee saya.. Anak Cucu mean Downline/Sideline.. Dalam family Shaklee kami gelaran buat downline/sideline adalah anak, cucu, cicit.. sama seperti upline digelar ibu/umie/mama dan seumpama dengannya.. , kami umpama sebuah keluarga, sangat rapat, bersama-sama dikala senang dan bersama-sama dikala susah... Moga ikatan kekeluargaan ini sentiasa utuh..

Kami juga mengalu-alukan kehadiran anda didalam Family Shaklee kami. Banyak manfaat yang anda boleh nikmati sekiranya mendaftar ahli Shaklee.. Bukan sahaja perubahan dari segi kewangan malahan dari segi kesihatan.
Anda boleh mengubah nasip anda, Jangan lepaskan peluang yang ada depan mata.

JANA PENDAPATAN BERSAMA SHAKLEE SEKARANG


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya: 
Dayang Suhana Binti Jasirin 
ID : 950481 
Whatsapp : 014-9520607 
Fan Page : Dz.Vitamins

Sunday, March 29, 2015

Jom Borong ESP Shaklee!

Alhamdulillah..

Closing March'15 yang mantap.. Masing-masing tak nak lepaskan peluang untuk memborong.. Lagi-lagi Promosi Shaklee bulan March ni adalah Hot Prodak..

Siapa tak kenal dengan ESP Shaklee.. 1 Canister dengan pelbagai manfaat untuk kesihatan..


Antara Manfaat ESP Shaklee :
  1. Cerahkan kulit 
  2. Hilangkan jeragat 
  3. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
  4. Bantu mempercepatkan penyembuhan luka 
  5. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
  6. Anjalkan payudara 
  7. Anjalkan punggung 
  8. Atasi gastrik dan pedih ulu hati
  9. Mengatasi lesu 
  10. Merendahkan bacaan diabetis dengan menstabilkan paras glukosa
  11. Menyihatkan rambut dan mengatasi keguguran
  12. Mencantikkan kuku 
  13. Menghaluskan tumit pecah 
  14. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam contohnya ketika berpuasa
  15. Meningkatkan kualiti susu ibu - lebih berkualiti makanan, lebih berkualiti susu
  16. Meningkatkan pengeluaran susu - protein salah satu bahan mentah menghasilkan susu
  17. Pengganti sarapan dan supper
  18. Dilengkapi dengan mineral kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
  19. Meransang regenerasi sel kulit dan otot, mengurangkan kedutan
  20. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
  21. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
  22. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
  23. Rendah lemak, tanpa kolestrol
  24. Membantu mengurangkan risiko kanser, 
  25. Bertindak sebagai antioksidan, 
  26. Menguatkan sistem imun tubuh, 
  27. Mempertingkatkan tahap kolestol baik, 
  28. Memelihara kesihatan jantung 
  29. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
  30. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones. 
  31. Membantu merendahkan paras kolestrol, 
  32. Mencegah osteoporosis 
  33. Membantu pembentukan sel-sel baru.
Seisi Susun Menyusun

NAK DAPATKAN SUPPLIMENT SHAKLEE ANDA?

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya:
DAYANG SUHANA JASIRIN
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Fan Page : Dz.Vitamins

Thursday, March 19, 2015

Berapa banyak air yang sepatutnya kita minum setiap hari?

Air ialah komponen utama dalam memastikan setiap sel dan organ-organ di dalam badan dapat berfungsi dengan sempurna.

Jika kita gagal untuk minum air yang mencukupi, badan kita akan dehidrasi dan juga mungkin boleh menyebabkan batu karang. 

Minum air yang mencukupi juga dapat menjaga sel otak sentiasa terhidrasi dan membantu sel-sel ini bekerja dengan lebih baik. Tetapi anda akan kehilangan air secara berterusan apabila anda bernafas, berpeluh atau berkumuh. Oleh itu adalah penting untuk kita mengganti kembali air yang telah hilang.

Friday, January 30, 2015

Orentasi - Giat Mara Tuaran (Seisi 1-2015)

Assalammualaikum w.b.t

Lama tak update blog.. Sebulan ni agak sibuk sikit, biasalah sesi orentasi yang agak padat, Malam pula dah penat, tak sempat nak buka laptop dah landing atas tilam dulu.. hihiih.. 

Sesi Orentasi yang enjoy, no stress-stress.. Setelah sekian lama meninggalkan alam persekolahan, time ni lah kena rasakan semula aktiviti-aktiviti zaman sekolah :)

Tak sah seisi Orentasi sekiranya tiada aktiviti yang lasak, Aktiviti yang sangat memenatkan but sangat best.

Sedikit gambar perkongsian semasa aktiviti lasak dijalankan. 








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Ibu Zharif Qusyairi | Template Designed By MH