Sunday, November 30, 2014

Peranakan Jatuh? Bahaya Untuk Kaum Wanita

Peranakan jatuh adalah satu perkara yang biasa berlaku di kalangan wanita. Peranakan jatuh yang lebih dikenali sebagai prolapse atau rahim turun boleh berlaku jika terdapat kelemahan pada otot pelvik yang menampung kedudukan rahim atau jika ada tekanan tinggi dalam abdomen yang boleh menyebabkan rahim turun atau berada di luar lubang faraj.



Wednesday, November 26, 2014

Set Standard Vitamin Shaklee

Dibawah ni ibu senaraikan set standard Suppliment SHAKLEE yang disyorkan mengikut taraf kesihatan masing-masing. 

  • Anti-Aging : Vivix
  • Anti-Oxidants : Carotomax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix
  • Sinus (Resdung), Allergy, Gegata, Eczema : Alfalfa, B Complex, Vitamin C
  • Set Ibu Menyusukan Anak : Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink
  • Set Kanak-kanak Pintar : Chewable Vitamin C, Omega Guard, Mealshakes
  • Confinement Set : Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard.
  • Set Diabetis : Gla Complex, B Complex, Vitamin C
  • Set Gout : Performance Drink, Omega Guard, Alfalfa
  • Immune Booster : Nutriferon
  • Set Kesihatan Lelaki : Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink
  • Set Kecantikan : Vitamin C, Vitamin E, B Complex, ESP, Vivix, Collagen Powder, Gla Complex
  • Weight Management : Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix, Alfalfa, Herblax
  • Set Sendi Dan Tulang : Ostematrix, Omega Guard, Advanced Joint Health Tablet
  • Set Rambut Gugur : Vitalea, Esp, Zinc Complex
  • Set Gastrik : Esp, Alfalfa, Peppermint Ginger Plus
Dan banyak lagi mengikut taraf kesihatan anda.Sila hubungi saya untuk keterangan lebih lanjut dan Free consultation.

BERMINAT NAK DAPATKAN VITAMIN SHAKLEE?


Saya adalah pengedar sah Shaklee 

Untuk Sebarang Maklumat, Hubungi 
DAYANG SUHANA JASIRIN 
ID : 950481 
Whatsapp : 014-9520607 
Facebook : Dz.Vitamins

Monday, November 24, 2014

Mengawal Masalah Keputihan Semasa Mengandung


Keputihan adalah masalah yang kerap dialami oleh wanita, lebih-lebih lagi wanita yang sedang hamil. Dimana secara alaminya akan berlaku perubahan hormon semasa kehamilan yang akan memicu kepada peningkatan pengeluaran cairan vagina serta penurunan pH. Ketidakstabilan ini juga adalah antara punca utama yang memungkinkan tercetusnya masalah keputihan dikalangan wanita yang hamil.


Masalah keputihan merupakan salah satu masalah kesihatan yang sangat dibimbangi oleh Ibu mengandung.. Bukan sahaja rasa tidak selesa malahan risau kesan yang tidak baik pada kandungannya.


Bahaya keputihan ketika hamil serta kesan yang bakal dibawa terhadap bayi :
  • Chlamydia - Keputihan yang dibawa oleh Chlamydia dapat menyebabkan berlakunya kelahiran pra matang pada bayi akibat pecahnya selaput ketuban sebelum tiba waktunya. Selain itu juga boleh mengakibatkan keguguran malahan kematian ibu dan janin jika tidak segera ditangani dengan segera.
  • Kuman Herpes Simpleks - Keputihan yang disebabkan oleh Kuman Herpes Simpleks dapat menyebabkan radang pada otak bayi (ensefalitis).
  • Candida Albican - Menigkatkan risiko berlakunya epilepsi pada bayi
  • Kuman HPV - Boleh menyebabkan gangguan pernafasan dan gangguan pencernaan bayi sehingga boleh mengakibatkan kematian.
  • Neisserea Gonorrhoea - Menyebabkan jangkitan pada mata bayi sehingga boleh mengakibatkan buta.
Ibu mengandung yang mengalami masalah keputihan lazimnya akan merasa risau akan risiko yang bakal dialami oleh anak yang dikandung. Masalah keputihan harus dirawat dengan segera sebelum menjadi lebih serius. Bagi mengatasi masalah keputihan ini ada pelbagai cara. Selain daripada menjaga kebersihan vagina, ibu-ibu mengandung juga boleh amalkan suppliment-suppliment yang boleh mengawal masalah keputihan supaya tidak menjadi lebih serius.

Cadangan Suppliment Shaklee Untuk Mengatasi Masalah Keputihan Semasa Hamil :

Anda boleh mencuba Garlic Complex Shaklee. Garlic Complex Shaklee diperbuat daripada bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas.

Garlic Complex merupakan antibiotik semulajadi, anti kulat dan membantu dalam meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alisin merupakan sebatian aktif daripada bawang putih yang menyumbang kepada pelbagai manfaat kesihatannya. Setiap tablet Garlic Complex Shaklee mengandungi 500mg bawang putih.

Tidak mengandungi perasa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

ATASI MASALAH KEPUTIHAN ANDA SEKARANG JUGA !!!


Untuk Order Terus Boleh Klik Di Sini :

Anda Akan Order DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya:
DAYANG SUHANA JASIRIN
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Fan Page : Dz.Vitamins

Monday, November 17, 2014

Kelas Asas Blog - Reussi Family

Assalammualaikum..


Selamat Pagi Pembaca Blogger Ibu Zharif Qusyairi. Alhamdulillah sabtu lepas (15/11/14) selesai santai-santai sambil berblog dengan anak cucu Reussi. Semoga sedikit perkongsian yang dikongsikan dapat dimanfaatkan..





Seriusnya UmieFezie Berblog.. hiihih



Bestnya.. Nak attend kelas pun boleh bawa anak sekali. Tidak perlu risau.. Menimba ilmu sambil bermain dengan anak, hati gembira ^-^





NAK JADI AHLI SHAKLEE?
JOM JANA PENDAPATAN SAMPINGAN BERSAMA SHAKLEE SEKARANG..

Pertanyaan Lebih Lanjut Boleh Hubungi Saya :
Dayang Suhana Binti Jasirin 
ID : 950481 
Whatsapp : 014-9520607 
Page : Dz.Vitamins

Wednesday, November 12, 2014

Percutian Ke Bali, Indonesia

Assalammualaikum, 
Baru berkesempatan nak buat entry Percutian kami ke Bali.. Tak dapat nak transfer gambar dari HP ke Laptop lah pula.. Dah try beberapa kali, tapi time try beberapa kali tulah banyak pic yang hilang. Tak apalah..hihihi

Tuesday, November 11, 2014

Testimoni Esp Shaklee

Hot Prodak Shaklee..Apa lagi kalau bukan ESP Shaklee.. Ramai yang dah mencuba dan merasai keberkesanan ESP Shaklee.

Antara Testimoni ESP Shaklee

Bukan sahaja anak sihat, malah ibu juga dapat kebaikan dari ESP hot produk shaklee. Jom baca apa kata beliau:
" kulit saya cerah..tapi tak sekata..sebab salah pakai krim kot..btombok-tompok hitam...tapi sekarang dah nampk la tompok-tompok tu hilang sikit demi sedikit...sekarang esp pun saya minum seblim tidur...ok..baby saya cepat kenyang tidur tengah malam tak meragam... "

Cons ESP semasa berpantang hingga sekarang. Jom baca apa kata beliau.

Nie la..minuman sy shari,SHAKLEE ESP dry bpantang sampai hari nie...syukur..sepanjang sy minum ESP nie..bg sy asew bertenaga,my bby pon cepat kenyang bile menyusu...My bby ad Penyakit G6PD ( Sel Darah Merah)...Alahan dng Ubat Gegat N Kacang Parang seumur hidup dye,,xbley mkn atw terhidup Ubat Gegat...Sedih bile dpt taw my bby ad sakit..nagis jew memanjang bile dpt taw....tpy 2 xjdy penghalang sy menjadi lemah...Tergerak hati sy nk m"cuba ESP nie...syukur sgt2...sesuai dng my bby..malah dye makin aktif ,sihat n jarang sakit...ANAK SIHAT<IBU GEMBIRA....TQ Ina Bakeri..sesuai x ank sy jdy model SHAKLEE..he3

salam..ari ni saya nak share testimoni saya pasal ESP...
Percaya x percaya dah 1 tahun 1 bulan saya fully bf kembar!!!! Syukur sgt2 !!!! Moga impian tuk bf kembar hingga mereka umur 2 tahun tercapai !!!
Alhamdullilah ESP membantu saya selama ini...Stok saya x banyak coz kembar minum yg fresh...so pump hari ni tuk esok...setiap hari saya bg 60oz kat bs..

So kena usaha lebih skit...hehe...Penat x yah criter ler...kena bangun malam2 3 jam sekali nak pump sebab saya ni EP Mother. Tp Alhamdullilah ESP memang bg saya tenaga....saya tetap cergas bertenaga walau pun x cukup tido....esok nyer kena g keje lg....Pas abis kat opis buat lg keje kat umah lak..jaga anak, masak, kemas umah....Cam Super Mama lak !!!! Hehe
Tapi dengan ESP, saya lalui rutin seharian saya dengan lancar !!!!! Insyaallaah

ESP Shaklee Untuk kulit lebih sekata
NAK DAPATKAN VITAMIN SHAKLEE ANDA??
Untuk Order Terus Boleh Klik Di Sini :
Anda Akan Order DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya: 
DAYANG SUHANA JASIRIN 
ID : 950481 
Whatsapp : 014-9520607 
Fan Page : Dz. Vitamins

Saturday, November 8, 2014

Menyelesaikan Masalah Butang Share Tak Muncul Di Bawah Post

Alhamdulillah, akhirnya masalah dapat di atasi.. Kebiasaannya bila ibu selesai publish entry, ibu akan share entry tersebut ke Google Plus. 
Kelmarin ibu tukar template blog yang baru, so banyak setting yang dah berubah.

 Bila nak share entry kat Google Plus, icon share tak ada pula. Gelabah jap bila butang share tak ada di bawah post. Heheh

Lega hati bila butang share dah ada semula. Ibu dapat tips melalui dianarashid. Alhamdulillah, Tq :)

Bagi anda yang mempunyai masalah yang sama dengan saya, apa yang anda perlu buat ialah
Pergi ke Dashboard --> Template -> Edit HTML

Tengok atas belah kanan ada "Revert widget templates to default". Klik kat situ

Done. Korang boleh tengo kat blog, confirm dah keluar butang share tu.

 ..Sekian..

Mengawal Masalah Keputihan Dengan Shaklee

Salah satu penyakit yang sangat ditakuti dan perlu diketahui oleh kaum wanita adalah masalah keputihan. 

Keputihan adalah simptom yang lazim dialami oleh wanita. Penyebab utamanya adalah sejenis kulat yang dikenali sebagai candida albicans. Keputihan yang disebabkan oleh candida albicans dikenali dengan vulvovaginal candidiasis. Ada yang mengalami keputihan pada tahap biasa ada juga yang serius. Keputihan yang normal adalah yang tidak 
berbau.

Faktor pemakanan antara punca yang menyebabkan kulat berlebihan pada vagina anda. Pengambilan makanan yang manis (tinggi kandungan gula) boleh menyebabkan keputihan.

PUNCA KEPUTIHAN :
  • Tekanan emosi 
  • Kehamilan 
  • Penggunaan ubat-ubatan/Pil Perancang 
  • Keseimbangan pH vagina turun naik sebelum dan semasa datang haid
SIMPTOM UMUM YANG BIASA DIALAMI IALAH :
  • Rasa gatal teramat sangat pada bahagian luar faraj 
  • Kemerahan 
  • Bengkak pada bahagian labia majora (Bibir luar kemaluan) 
  • Pengeluaran cairan daripada faraj yang berwarna putih, berketul-ketul menyerupai susu basi 
  • Sakit semasa membuang air kecil
  • Penghidap juga akan mengalami sakit semasa hubungan seks.
KESANNYA :
  • Kurang subur dan susah untuk hamil 
  • Cepat tua 
  • Muka kusam 
PENCEGAHAN :
  • Anda disarankan menjaga bahagian alat sulit supaya bersih dan tidak lembab 
  • Elakkan memakai seluar dalam yang terlalu ketat dan tidak menyerap peluh 
  • Penggunaan tuala wanita/Panty liner boleh mengundang kehadiran kulat. Pastikan anda sering menukar tuala wanita anda. 
  • Pemakanan yang sihat dan tidur yang cukup 
  • Menggunakan ubat antikulat 
  • Hendaklah berjumpa dengan doktor bagi menjalani pemeriksaan
Selain daripada pencegahan secara luaran, Anda juga boleh amalkan Set Rawatan Keputihan Shaklee untuk penjagaan dalaman. Set ini terdiri daripada Alfalfa, Garlic, B Complex, Gla Complex, Collagen Powder dan Vitamin C.
SET KEPUTIHAN SHAKLEE : 
  • Alfalfa Complex - Mempunyai sifat antikulat 
  • Garlic - Antibiotik semulajadi dan membunuh kulat 
  • B Complex - Kekurangan Vitamin B menyebabkan infeksi vagina 
  • GLA Complex - Bahan antikulat 
  • Collagen Powder - Banyak Collagen hilang semasa PMS/Putus haid 
  • Vitamin C - Penting di dalam fungsi sistem imun. 
*Prodak ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencengan sebarang jenis penyakit. 

NAK DAPATKAN VITAMIN SHAKLEE ANDA??
Saya adalah pengedar sah Shaklee 
Untuk Sebarang Maklumat, Hubungi 
DAYANG SUHANA JASIRIN 
ID : 950481 
Whatsapp : 014-9520607 
Page : Dz.Vitamins

Wednesday, November 5, 2014

Testimoni Omega Guard Shaklee

OmegaGuard Shaklee merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. 
Omega Guard Shaklee mengandungi asid lemak Omega 3 termasuk DHA dan EPA 
DHA ialah singkatan bagi Asid Dokosaheksanoik dan; 
EPA ialah singkatan bagi Asid Eikosapentanoik 
DHA dan EPA merupakan asid lemak yang ditemui dalam ikan laut dalam 
Secara umumnya EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak. (Sumber: Shaklee Malaysia)


Untuk Order Terus Boleh Klik Di Sini :
Anda Akan Order DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya: 
DAYANG SUHANA JASIRIN 
ID : 950481 
Whatsapp : 014-9520607 
Fan Page : Dz. Vitamins
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Ibu Zharif Qusyairi | Template Designed By MH