Friday, September 26, 2014

INFO PRODAK

Vita-Lea (Multivitamin)
  1. Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan tubuh seharian.
  2. Membantu meningkatkan kecerdasan minda dan sistem imuniti badan.
  3. Memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan.
  4. Penting bagi proses pertumbuhan.
  5. Meyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.
  6. Melengkapkan nutrient yang kurang.
  7. Membantu penyerapan zat dari makanan.
  1. Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.
  2. Membantu dalam penyerapan zat besi.
  3. Membantu dalam proses pemulihan sel.
  4. Membina kolagen untuk menguatkan tisu dalam badan.
  5. Menjaga ketahanan badan daripada selesema.
  6. Menstabilkan bahan kimia dalam badan.
  1. Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.
  2. Mencegah kelesuan dan kemurungan.
  3. Membantu kelancaran urat saraf.
  4. Mengelakkan stress.
  5. Mengelakkan sembelit.
  1. Makanan yang mengandungi 8 enzim pencernaan dalam kuantiti yang secukupnya untuk membantu pencernaan bagi kesemua tiga kelas makanan.
  2. Mengandungi 10 vitamin, 15 mineral, gentian dan amat kaya dengan protein.
  3. Mengatasi sakit sendi.
  4. Menggalakkan penghasilan air susu ibu.
  1. Melambatkan proses penuaan.
  2. Membantu jantung untuk mengepam dengan lebih efisyen.
  3. Membantu dalam penyerapan oksigen.
  4. Mencegah kanser.
  5. Mencegah kemusnahan Vitamin A dan C.
  6. Sebagai antioksidan.
  1. Untuk tulang dan gigi yang kuat.
  2. Mencegah kekejangan otot (Cramp).
  3. Membantu dalam pembekuan darah.
  4. Menstabilkan denyutan jantung.
  5. Mengurangkan migrain.
  6. Membaiki stimulasi urat saraf.
  1. Menyembuhkan luka.
  2. Terlibat dalam penghasilan insulin.
  3. Mengekalkan rangsangan bau dan rasa.
  4. Mengawal kelimumur.
  1. Mengandungi asid lemak penting yang diperlukan tubuh.
  2. Menolong mengeluarkan lemak dari sel - Sangat bagus untuk menurunkan berat badan.
  3. Bagus untuk rambut.
  4. Menegangkan dan melembutkan kulit.
  1. Untuk kesihatan mata.
  2. Membina semula sel yang rosak.
  3. Menguatkan imuniti badan.
  4. Membina sel darah putih.
  1. Membantu dalam mengurangkan PMS (Pre-Menstrual Syndrome) dan ekzema.
  2. Membantu mengawal kencing manis.
  3. Membantu mengawal berat badan.
  1. Terdiri daripada 9 komponen asid amino untuk memudahkan penyerapan oleh badan.
  2. Membina sel-sel tubuh.
  3. Membantu kesihatan kuku dan rambut.
  4. Membina ketahanan badan.
  5. Menggalakkan penghasilan air susu ibu.
  1. Pemakanan lengkap yang mengandungi 12 vitamin, 9 mineral dan protein.
  2. Bagus untuk mereka yang mempunyai kesukaran menelan pil.
  • Minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik. 
  • Membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina. 
  • Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan. 
  • Mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.


Berminat Nak Dapatkan Suppliment Shaklee?
Anda Boleh Hubungi Saya :

Dayang Suhana Binti Jasirin
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Page : Dz.Vitamins



Monday, September 15, 2014

Khasiat Telur Untuk Kesihatan



ANTARA MANFAAT TELUR YANG HARUS ANDA TAHU

Menghilangkan Jerawat,
Untuk menghilangkan jerawat mudah sahaja. Caranya gunakan telur putih dan sapukan diwajah anda, kemudian biarkan beberapa minit sebelum dibilas. Ia bukan sahaja mampu menghilangkan jerawat malahan ia akan membuatkan kulit lebih lembut dan anjal.

Baik Untuk Mata
Telur juga mempunyai khasiat yang baik untuk mata. Ini kerana karotenoid yang ada pada kuning telur khususnya karotenoid lutein dan zeaxanthun, sangat bermanfaat bagi kesihatan mata. Menurut para penyelidik karotenoid dapat menurunkan risiko penyakit "age-related degeneration" dan katarak. Zat ini berfungsi sebagai antioksidan untuk mata, melawan radikal bebas yang dapat meresap ke beberapa bahagian pada retina sehingga dapat mempengaruhi kemampuan mata untuk fokus.

Menjaga Berat Badan Agar Tetap Sihat
Telur adalah sumber terbaik dari protein yang lengkap yang mengandungi semua asid amino esensial bagi tubuh manusia. Telur dapat membantu mengawal tubuh menyerap kalori. Telur mengandungi kandungan gizi yang tinggi dan baik bagi anda yang ingin menurunkan berat badan.

Baik Untuk Rambut dan Kuku
Telur juga mampu menjaga kesihatan rambut dan kuku anda kerana telur mengandungi sulphur yang tinggi, dan mempunyai pelbagai vitamin serta mineral.

Manfaat kuning Telur Bagi Ibu Hamil
Secara keseluruhannya, telur memang baik untuk pertumbuhan janin. Selain daripada itu vitamin dan mineral dapat membantu mencegah kerosakan saraf pada bayi. Kandungan Omega 3 yang terdapat pada telur juga mampu membantu meningkatkan pertumbuhan otak.



DAYANG SUHANA JASIRIN 
ID : 950481 
Whatsapp : 014-9520607 
Fan Page : Dz. Vitamins

Friday, September 12, 2014

Testimoni Herbal Blend Multi-Purpose Cream

Kegunaan Herbal Blend Multi-Purpose Cream:
☆ Melembutkan kulit kasar, tumit pecah, kulit kering
☆ Merawat eczema
☆ Merawat dari gigitan nyamuk
☆ Merawat luka pada puting ibu menyusu
☆ Ubat untuk luka dan melecur
☆ Ruam lampin dan ruam peluh pada bayi
☆ Mengatasi lemak berlebihan
☆ Menghilangkan parut termasuk parut campak
☆ Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam
☆ sebagai losyen untuk kegunaan harian

Keistimewaan Herbal Blend
☆ Terasa dingin pada kulit
☆ Diekstrak dari herba semulajadi
☆ Tidak berminyak
☆ Mudah diserap
☆ Aroma yang amat menenangkan
☆ Mudah digunakan dan mudah di bawa
☆ Sesuai untuk semua golongan
☆ Dijamin berkesanHalal
☆ Tanpa Steroid 







Jika Anda Berminat Boleh Hubungi Saya :

Dayang Suhana Binti Jasirin
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Page : Dz.Vitamins

Wednesday, September 10, 2014

Telur Rebus

KISAH TELUR SEPARUH MASAK.
Ahad lepas saya dan suami ke UTC Kota kinabalu, nak renew pasport dan buat pasport baru untuk Zharif. Ingatkan hujung minggu taklah ramai orang rupa-rupanya sangkaanku meleset apabila sampai UTC terlalu ramai orang. Dah ambil no giliran kena tunggu lebih kurang 40 orang lagi barulah no giliran kami. Dari jam3 ptg menunggu akhirnya urusan selesai pada jam7malam. Alhamdulillah.

Urusan dah selesai, nak cari makan pula. Kami gi kantin UTC dengan harapan dapat mengalas perut yang lapar sejak petang tadi. Sampai kat kantin dah tak ada apa yang boleh diorder, yang ada cuma kuih pou sebiji..Dah tak ada pilihan.. heheh... Masa nak bayar kuih pou sebiji tu ternampak kat menu "Telur Rebus" RM2.50..Tanya kat pekerja kantin tu ada ke tak telur rebus, dia kata ada.. Alhamdulillah.. Order telur rebus 2biji,. Makan telur separuh masak je lah, sedap juga, letak kicap sikit.. hehehe



Antara khasiat telur adalah :
  • Kandungan telur kaya dengan sumber protein dan vitamin A
  • kadar lemak dan kalori dalam telur adalah rendah dan mudah dihadam
  • Telur juga merupakan sumber mineral
  • Bahagian kuning telur mengandungi zat-zat penting diantaranya 67 mg sulfur atau 8% daripada keperluan kita sehari.
Khasiat Telur Separuh Masak :
Khasiat telur separuh masak adalah lebihkurang sama dengan khasiat telur. Bezanya cuma telur yang direbus separuh masak masih menjaga kandungan lecithinya.

Kandungan Putih Telur dan Kuning Telur :

Kolesterol
  • Kuning telur rata-ratanya mengandungi 210 mg kolesterol
  • Putih telur pula tidak mengandungi kolesterol langsung. Namun pengambilan 210mg kolesterol untuk sehari masih dikira ok berbanding pengambilan sepatutnya, iaitu 300mg sehari.
Lemak
  • Telur kuning mengandungi 1.6g lemak tepu dan 2.7g lemak tidak tepu. 
  • Putih telur tidak mengandungi lemak. Pengambilan lemak tepu yang berlebihan perlu dikawal bagi mengurangkan risiko sakit jantung, namun pengambilan lemak tak tepu adalah penting. Ini kerana ianya memainkan peranan penting dalam sesebuah diet yang sihat.
Protein
  • Kedua-dua bahagian telur iaitu putih telur dan kuning telur mengandungi protein, dengan 4g di dalam putih telur dan 2.7g di dalam kuning telur. Kandungan protein di dalam sebiji telur adalah dianggap lengkap dan menyediakan sepenuhnya keperluan asid amino untuk badan. Protein juga membantu mengurangkan rasa lapar, sekaligus menghalang daripada tabiat terlebih makan.
Vitamin dan Garam Mineral
Sesetengah vitamin dan garam mineral yang baik terkandung dalam kedua-dua bahagian telur. 

  • Putih telur mengandungi 8% riboflavin yang diperlukan badan. 
  • Kuning telur pula mengandungi 5% keperluan badan untuk Vitamin A, 14% Vitamin B-12 yang diperlukan dalam keperluan seharian. 

Sekali dilihat kuning telur seperti mempunyai kandungan bahan yang lebih tidak menyihatkan, sebenarnya kuning telur juga mempunyai bahan tambahan lain yang lebih baik untuk kesihatan. Contohnya kuning telur juga mengandungi lecithin dan lemak omega-3 yang sihat.

AMALKAH HIDUP YANG SIHAT
DAYANG SUHANA JASIRIN 
ID : 950481 
Whatsapp : 014-9520607 
Fan Page : Dz.Vitamins

Monday, September 8, 2014

Manfaat Set Mighty 3 Gems Shaklee

Set Mighty 3 Gems Shaklee sangat sinonim dengan Set Berpuasa Shaklee. Set ini terdiri daripada Meal Shakes, Esp dan Performance Drink. Mealshakes sesuai untuk kanak-kanak. Esp dan performance drink dicadangkan untuk orang dewasa. Walaubagaimanapun orang dewasa juga boleh amalkan Meal Shakes. Consume full set lagi bagus. :)


ANTARA MANFAAT SET MIGHTY 3 GEMS :

Meal Shakes
  • Merupakan makanan segera yang rendah lemak.
  • Mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan.
  • Amat sesuai untuk kanak-kanak yang berumur antara 1-12 tahun.
Energizing Soy Protein (ESP)
  • Membekalkan tenaga
  • Bagus untuk kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot
  • Membantu merendahkan paras kolestrol
  • Amat baik untuk mengimbangi hormon
  • Merendahkan risiko sakit jantung
  • Amat sesuai diambil individu yang berumur 12 tahun ke atas
  • Meningkatkan daya ketahanan badan 
  • Mengekalkan imbangan cecair tubuh dan elektrolit bagi mengekalkan penyahidratan
  • Mengekalkan paras gula dalam badan
  • Membekalkan tenaga
Secara keseluruhannya kebaikan Set Mighty 3 Gems Shaklee :
  • Bertenaga sepanjang hari
  • Membantu dalam meningkatkan tahap kepekaan 
  • Memberi kesihatan secara menyeluruh

ISTIMEWA SEPTEMBER
MEALSHAKES : BELI 3 PERCUMA 1
DAPATKAN SET INI SEKARANG !!!

Untuk Order Terus Boleh Klik Di Sini :
Anda Akan Order DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee

Berminat, Untuk maklumat lanjut boleh hubungi:
DAYANG SUHANA JASIRIN
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Fan Page : Dz.Vitamins

Saturday, September 6, 2014

Meriahnya Aidilfitri Bersama Shaklee


Sebulan sudah Raya Aidilfitri berlalu, tapi kami di Shaklee masih mood Beraya.. Semalam turut serta sama-sama memeriahkan majlis Aidilfitri bersama Shaklee di The Palace Hotel Kota Kinabalu. 1st time ke majlis Shaklee bersama family. Selalunya saya ke majlis Shaklee sorang-sorang, kali ni ditemani dengan abah dan Zharif. Majlis bermula jam 7malam hingga jam 10 malam. 

Antara aktiviti yang ada ialah :
~ Jamuan Raya
~ Tips kesihatan & Motivasi
~ Pertandingan "Best Dress"
~ Cabutan Bertuah
Dan banyak lagi.



Alhamdulillah Zharif tidak meragam sangat. Zharif sangat memahami, duduk diam sahaja sampai tertidur.. Sayang anak ibu. 


Malam ni sangat-sangat bertuah. Saya dan abah dapat No Lucky Draw 201 dan 202.. 1st Lucky Draw Shaklee dirasmikan dengan No 201, saya dapat ESP. Orang pertama dapat Lucky Draw gitu..hehehe.. Syukur Alhamdulillah, dapat satu pun dah gembira. Tak sangka No 202 pun dapat juga. Yang ni dapat Ostematrix. Kalsium terbaik untuk kita. Sangat bagus untuk tulang dan membantu mengatasi masalah sembelit..wah...Sempat promot prodak lagi.. hehehe



Raya Aidilfitri bersama Shaklee sangat-sangat meriah. Bab Lucky Draw tu lagilah best. hehe.. Rugi pada yang nda datang :)
Siapa-siapa yang tak datang majlis kali ini, next time kena datang..
Boleh kita bertegur sapa.. Beramah mesra.. :)

Friday, September 5, 2014

Istimewa September 2014


Assalammualaikum, Selamat pagi semua..Ceria-ceria di awal pagi 

Alhamdulillah, lagi kejutan yang istimewa dari Shaklee
Selalunya Shaklee akan bagi 1 sahaja promosi setiap bulan tetapi bulan ni Shaklee buat kelainan sikit iaitu ada 2 promosi di dalam satu bulan iaitu :
Meal shakes Shaklee adalah multivitamin lengkap dalam bentuk serbuk. Terkenal sebagai Suppliment kanak-kanak. Walaubagaimanapun Meal shakes Shaklee dihasilkan bukan sahaja untuk kanak-kanak malahan untuk semua golongan.

Collagen Powder merupakan supplement kolagen hebat yang mengandungi 4000mg proprietri RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan kira-kira 1000 dalton*, dapat diserap dengan mudah dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen dalam tubuh.


MEAL SHAKES : BELI 3 PERCUMA 1

SET KESIHATAN YANG MEMPUNYAI GABUNGAN MANTAP MEAL SHAKES SHAKLEE:
  • Masalah pencernaan 
  • Selera kurang 
  • Anemia 
  • Tekanan darah rendah 
  • Bina badan/Kurang Berat Badan 
  • Terbakar 
  • Anti penuaan 
  • Didalam pantang/Menyusukan anak 
  • IQ Kanak-kanak & Program Kesihatan Kanak-kanak 
  • Selesema 
  • Masalah pertumbuhan 
  • Kanser dan tumor
KLIK untuk order Terus.


COLLAGEN POWDER : BELI 6 PERCUMA 1
SET KESIHATAN YANG MEMPUNYAI GABUNGAN MANTAP COLLAGEN POWDER SHAKLEE:
  • Set Kecantikan
  • Bina badan/Kurang berat badan
  • Terbakar
  • Eczema
  • SLE
  • Rambut beruban
  • Rambut gugur
  • Sakit-sakit badan/Sakit sendi
  • Masalah kuku
  • Osteoporosis/Rapuh tulang
  • Mata malas
  • Di dalam pantang & menyusukan anak
  • Masalah keputihan
  • Sindrom Pra-haid
  • Menopaus
KLIK Untuk Order.

JANGAN LEPASKAN PELUANG INI !!

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya: 
DAYANG SUHANA JASIRIN 
ID : 950481 
Whatsapp : 014-9520607 
Fan Page : Dz. Vitamins

Wednesday, September 3, 2014

Herbal Blend® Multi-Purpose Cream

Akhirnya berjaya juga dapat Stok Herbal Blend® Multi-Purpose Cream ni.. Setahun menjadi SID Shaklee sekali pun belum pernah dapat stok. Selalu sahaja kehabisan. Apa tak nya, stok baru sahaja sampai di Branch, tak sampai 1 jam dah habis diborong. Alhamdulillah, kali ni dapat borong banyak sikit. Dapat sahaja sms stok dah ada terus borong online. Sistem online Shaklee memudahkan proses order dengan lancar. 

Herbal Blend Multi-Purpose Cream diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.
Krim ni bersifat dingin, bermentol, tidak berminyak dan tidak melekit. Herbal Blend juga telah diuji secara klinikal dimana cream ini dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku dan tumit kaki.


Antara Kegunaan Herbal Blend® Multi-Purpose Cream
  • Membantu mengurangkan ekzema
  • Melembutkan kulit kasar dan tumit pecah
  • Menghilangkan parut termasuk campak
  • Merawat luka melecur
  • Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan ketika demam
  • Mengatasi lemak berlebihan
  • Mengurangkan ruam panas dan ruam lampin pada baby
  • Mengurangkan ruam susu
  • Merawat gigitan nyamuk atau serangga
  • Merawat kulit gatal
  • Sebagai losyen untuk kegunaan harian

Harga
RM27.50

Yang ni harga runcit (Retail Price). Nak dapatkan harga yang lagi murah?? Anda boleh mendaftar sebagai Ahli Shaklee. Macam mana nak daftar Ahli Shaklee. Anda boleh mendaftar di SINI ataupun boleh hubungi saya terus.

Untuk Order Terus Boleh Klik Di Sini :
Anda Akan Order DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya:
DAYANG SUHANA JASIRIN
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Fan Page : Dz.Vitamins
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Ibu Zharif Qusyairi | Template Designed By MH