Thursday, July 24, 2014

Saat Saya Mengenali Shaklee

Assalammualaikum..

Salam subuh..

Syukur Alhamdulillah masih diberi kesempatan menghirup udara segar dan merasa nikmat dari-NYA... Pagi ni nak buat entry tentang "Bagaimana saya mula mengenali Shaklee".

Untuk pengetahuan anda, Tika ini saya merupakan seorang Surirumahtangga sepenuh masa. Saya mengambil keputusan berhenti kerja sejak mengandung anak pertama (Mohammad Zharif Qusyairi Bin Mond Zaki) atas persetujuan suami. Disebabkan pada masa kini banyak sangat isu anak didera di nursery. Risau juga :)

Sebelum ini saya bekerja dalam Sektor Swasta sebagai Kerani Akaun & Pentadbiran. Walaupun terasa sayang meninggalkan kerja tersebut tapi memikirkan situasi menjaga anak membuatkan saya tekad untuk berhenti. Sebelum berhenti kerja, saya sudah mula belajar berjinak-jinak dengan bisnes online. Mula-mula saya menjual baju-baju muslimah dan tudung. Saya menggunakan Facebook Dz Shope untuk mempromosikan jualan saya. Alhamdulillah pada awalnya sambutan sangat memberangsangkan... Tanpa ilmu dan pengalaman dalam bisnes, saya berusaha belajar sendiri sedikit demi sedikit. Alhamdulillah suami banyak memberi sokongan dan membantu dalam apa juga yang saya lakukan. Dengan itu wujudlah syarikat kami sendiri iaitu Dz Shope.


Dalam bisnes baju muslimah dan tudung ni tak lah banyak mana untungnya. Yelah saya bukannya banyak sangat modal pun, cukup sekadar pusing-pusing modal bolehlah. Bisnes tudung & baju muslimah ni bukan mudah bagi saya lagi-lagi baju muslimah yang saya jual saya beli direct dari supplier yang berada di indonesia menyebabkan banyak masalah yang timbul. Dengan menunggu barang sampai lagi, nak pusing modal lagi sangat-sangat rumit. Barang yang sampai pula akan kena tax yang mahal. Ditambah lagi masalah custmer yang banyak berhutang betul-betul menguji ketabahan. 

Dugaan demi dugaan dalam bisnes baju muslimah dan tudung ni membuatkan saya terfikir yang saya harus mencari sumber pendapatan lain. Gaji suami pun cukup-cukup makan untuk perbelanjaan bulanan kami. Budget tolak itu ini baki khas untuk simpanan taklah banyak mana dah. Sebab itu saya ambil keputusan nak menambah pendapatan sampingan. Bukan sahaja dapat membantu suami menambah simpanan kami tetapi dapat membantu suami sekiranya ada kes-kes emergency yang tidak terduga.

Saya mula berjinak-jinak dengan MLM. Saya juga tiada pengalaman join MLM sebelum ini. Main Redah je.. hahah... Tapi Disebabkan MLM xxxxxxxx (Tak perlu Disebut apa) yang saya join tu tidak mempunyai leader yang membantu dalam proses pembelajaran maka empayar saya tak berkembang, duk kat situ-situ sahaja. Tiada kenaikan tiada keturunan, dengan modal yang banyak saya keluarkan dan pulangan yang tidak berbaloi.. Bonus yang saya dapat tidak berjaya memulangkan modal asal saya malahan saya rugi banyak kerana terpaksa menjual semua stok saya separuh dari harga sebenar untuk menghabiskan stok.. Tak apalah asalkan stok saya habis... hahhaha (Gelak lagi...)

Hari bermulanya saya mengenali Shaklee. 5/4/2013 dapat PM dari Imelia Asri juga merupakan upline saya sekarang :) . Tanya mau join member Shaklee ka nda.. Tengok apa saya jawab... hehehe


Kekangan???? Hurmmmm... Masa tu memang berminat tapi disebabkan Pengalaman 1st MLM yang saya join membuatkan saya berfikir berkali-kali mau join ka nda. Atas Restu suami, suami membenarkan saya join Shaklee...Yuran Ahli baru RM65.00 sahaja. Tidak seperti MLM yang saya join sebelum ni modal beribu-ribu habuk pun tara debilang kan tu :). 09/04/2013 saya mendaftar ahli dan bermulalah cerita perjalanan saya di Shaklee. 

Alhamdulillah, Mengenali Shaklee adalah satu kegembiraan bagi saya. Peluang yang sangat cerah ada di Shaklee... Bukan sahaja kita dapat membantu meningkatkan kesihatan bagi mereka yang memerlukan, meningkatkan kesihatan ahli keluarga kita, tetapi juga dapat menjana income hanya dari rumah sahaja.. Yang penting ada keyakinan, Usaha... sentiasa berdoa dan Tawakal. Rezeki sentiasa ada bagi mereka yang berusaha.

Syukur Alhamdulillah, Saya gembira berada di bawah Naungan Leader-leader yang hebat dan sentiasa membantu. Susah senang diharungi bersama, kami bukan sekadar rakan bisnes tetapi hubungan erat yang terjalin adalah seperti ahli keluarga.


Saya boleh, kami boleh kenapa anda tidak boleh. Saya yakin anda juga boleh. Mari kita sama-sama merealisasikan impian di shaklee..

~To Be Continue~

Wednesday, July 23, 2014

Kongsi Juadah Berbuka Puasa

Assalammualaikum..


Cerita tentang Juadah Berbuka Puasa lagi.. Sejak dua menjak ni suka sangat ambil gambar makanan heheh.. Adakah sebab teruja berbuka puasa or whatever lah (Sedangkan sebelum ni hobi memang ambil pic pun.. hihihi)

Kali ni Berbuka kat Dome Cafe @ 1Borneo Hypermall

Juadah berbuka yang simple sahaja..




Syukur Alhamdulillah.. 

Confirm lepas ni malar mengupdate gambar makanan nie.. hihih.. 

Tak apa perkongsian untuk semua, manalah tahu anda juga ingin mencari tempat makan yang best kan :)

DOME CAFE @ 1BORENO
Lot No. G-831, Ground Floor,
1Borneo Hypermall,
Jalan UMS, 88400 KK, Sabah
Tel: 088-484555/585



Resepi Esp Shaklee

Selamat Malam Semua.. :)

Perkongsian yang menarik tentang ESP Shaklee... 

Malam-malam ni teringin pula nak makan bread..gi kat dapur cari bread. Bread ada tapi jem pula yang tak ada. Alaihai ngidam apa ke namanya ni, nak juga makan bread minum malam nie.. Alkisahnya, terpandanglah ESP atas oven. Hurmmm.. apa salahnya buat jem sendiri kan..Try je lagipun diri sendiri juga yang nak makan, hihi

So, inilah hasilnya jem buatan tersendiri, Menu Sihat
** Bread
**Jem Buatan Sendiri : Esp + Cheese

Yummy, macam makan Ice-Cream lah pula
Selamat menikmati resepi yang tak seberapa ini.. 
Anda juga harus Mencubanya

Untuk Order Terus Boleh Klik Di Sini :

Anda Akan Order DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee

Berminat, Untuk maklumat lanjut boleh hubungi:
DAYANG SUHANA JASIRIN
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Fan Page : Dz.Vitamins

Tuesday, July 22, 2014

Healing Crisis : Sakit-sakit Selepas Pengambilan Supplemen Shaklee

Assalammualaikum W.B.T
Selamat pagi...Pagi yang cerah.. Harus serap aura Positif banyak-banyak di awal pagi..

Pagi ni nak share tentang Healing Crisis pula, iaitu Kesan selepas pengambilan Suppliment Shaklee. 

Healing Crisis terjadi bila mula mengambil Supplement, simptom seperti penyakit tapi sebenarnya adalah tindakbalas tubuh kita akibat penerimaan zat makanan setelah sekian lama menimbun toksin.

Lain orang lain tindakbalas yang akan dihadapi selepas consume Suppliment Shaklee. Semuanya bergantung kepada sebagus mana tubuh badan anda menerima atau menyesuaikan diri dengan multivitamin atau multimineral yang memasuki badan anda untuk meneutrialkan juga memulihkan apa yang sepatutnya terbaik untuk badan dan keseluruhan untuk kesihatan anda.

Apa yang perlu dibuat sekiranya mengalami Healing Crisis :
  • Bertenang
  • Bersabar
  • Minum air banyak-banyak (3Lminima sehari)
  • Teruskan penggambilan Suppliment

Kesan Penyembuhan dan Petandanya untuk Rujukan.

1: Sakit Kepala Yang Melampau
Penyebab/Petanda: Badan mempunyai tekanan darah tinggi, Berlaku prosesMenyahtoksin

2: Demam
Penyebab/Petanda: Sedang berlaku proses meningkatkan metabolisme, Meransang fungsi imunisasi badan

3: Cirit-Birit, Najis Berbau, Kencing Berbau
Penyebab/Petanda: Petanda bagi menyahtoksin, Proses menghimpunkan bahan buangan dan sisa-sisa dalam usus besar


4: Kembung Perut
Penyebab/Petanda: Sistem Penghadaman yang lemah

5: Ruam, Kulit Gatal, Kelemumur, Keluar Lendir
Penyebab/Petanda: Fungsi Hati yang lemah, Usus besar yang tidak sihat

6: Penghasilan Lendir seperti selsema dan kahak
Penyebab/Petanda: Fungsi paru-paru yang lemah, keluar kahak juga adalah petanda untuk menyahtoksin

7: Pendarahan Hidung
Penyebab/Petanda: Mungkin Tanda kekurangan darah


8: Rasa sakit pada otot dan sendi
Penyebab/Petanda: Badan berasid, toksin terkumpul di bahagian yang sakit.

9: Peningkatan Rasa Sakit Pada Badan yang bermasalah
Penyebab/Petanda: Mempercepat proses penyembuhan

10: Tidur yang Bermasalah atau Terlalu Aktif
Penyebab/Petanda: Sistem Saraf yang lemah

11: Kitaran Haid yang Tidak Menentu, Kegatalan pada alat sulit, Keputihan yang banyak
Penyebab/Petanda: Ketidakstabilan Hormon, Proses Membetulkan semula Kitaran Hormon

12: Pendarahan Ketika Membuang Air
Penyebab/Petanda: Kemungkinan ada Buasir


13: Pening, Lapar
Penyebab/Petanda: Tekanan Darah Rendah, Anemia (kurang darah merah)

14: Loya, Sembelit, Tersedu
Penyebab/Petanda: Sistem Penghadaman yang Lemah, Masalah pada hati

15: Edema (bahagian badan membengkak)
Penyebab/Petanda: Masalah Buah Pinggang

16: Lesu , Mengantuk
Penyebab/Petanda: Badan Berasid, Fungsi Hati yang Lemah, Terlalu Penat, Perlu banyak berehat

17. Mata gatal, Merah, Bertahi Mata
Penyebab/Petanda : Toksin tinggi di jantung


Ada kemungkinan penyakit yang pernah dialamai tubuh suatu masa dahulu muncul kembali sepanjang proses pemulihan. Mungkin beberapa hari atau minggu
Tubuh yang lemah selalunya memerlukan masa yang lebih lama untuk pulih.

Pertanyaan Lebih Lanjut Boleh Hubungi Saya : 

Dayang Suhana Binti Jasirin 
ID : 950481 
Whatsapp : 014-9520607 
Page : Dz.Vitamins

Monday, July 21, 2014

Kongsi Juadah Berbuka Puasa

Alhamdulillah.. Done berbuka puasa.. Walaupun agak kelangkabut sikit :)

Rancangan asal nak jalan-jalan ke 1Borneo Hypermall shopping baju dan kasut raya untuk Zharif lepas berbuka puasa kat rumah. Disebabkan Abah awal balik kerja so Rancangan akhirnya bertukar. :) .. 
Yeahhhh Berbuka kat luar..

On the way ke 1borneo Jemlah pula.. Jap lagi nak berbuka lak... Sabar-sabar :) .. 
Alhamdulillah selamat sampai tapi semua restoran tingkat bawah Full (Dah agak dah).. So tiada pilihan lain terpaksa gi berbuka kat Old Town White Coffee je... 10minit lagi nak berbuka so agak rush nak pilih order... 
Tarraaaa Menu berbuka kami hari ini.. :)

Oldtown Nasi Lemak 
RM14.90
Dry Springy Noodles With Chiken Chop 
RM15.90
Egg Toast 
RM5.50
Puding
Oldtown Coffee Lava 
(Dlm pic menu je lawa & mengiurkan sekali order smpai dalam gelas je) hehehe

Makan banyak-banyak ni tak risau berat badan bertambah ke? .. Hehehe.. Tak pe bila berat badan bertambah, nanti boleh consume Slimming Set Shaklee lah pula..

Syukur, Alhamdulillah
Sekian sahaja perkongsian juadah berbuka puasa untuk hari ini
:)

Wednesday, July 16, 2014

Cergas Bertenaga Dengan Set Berpuasa Shaklee

Assalammualaikum..

Alhamdulillah..Ramadhan kali ni tak terasa sangat laparnya dan tak terasa penat. Cergas hingga ke petang.
Yang ada gastrik, anak-anak yang baru nak mula nak belajar berpuasa tu jangan risau, dengan Set Berpuasa Shaklee anda pasti kekal cergas dan bertenaga sampai petang. Insyaallah dengan Izin-Nya. 

Bagi ibu-ibu yang menyusu takut susu merudum pun tak perlu risau. Set berpuasa shaklee juga sangat membantu dalam mengurangkan masalah penurunan penghasilan susu semasa berpuasa nanti. 

Set Berpuasa Shaklee atau lebih dikenali sebagai Mighty 3 Gems Set terdiri daripada : 

Khasiat Set Berpuasa Shaklee:

  • Membekalkan tenaga berpanjangan kepada tubuh badan supaya kekal sihat, aktif dan cergas sepanjang hari. 
  • Awet muda 
  • Membantu merendahkan paras kolesterol 
  • Merendahkan risiko sakit jantung 
  • Mencegah Osteoporosis 
  • Amat baik untuk mengimbangi hormon 
  • Baik untuk Prostat (bagi lelaki) 
  • Amat baik dalam proses pemulihan uterus (rahim) dan ovari 
  • Mengurangkan Pigmentasi (Jeragat) 
  • Menguatkan memori 
  • Mempertingkatkan ransangan seksual 
  • Amat sesuai diambil individu yang berumur 12 tahun dan ke atas.
2) Meal Shakes
  • Hidangan lengkap ~ mengadungi 24 jenis vitamin dan zat mineral. 
  • Kaya dengan Protein ~ tidak mengandungi laktosa 
  • Mengandungi Asid Folik, Biotin, kaya dengan Kalsium dan Magnesium untuk tumbesaran tulang dan sel-sel yang kuat dan sihat. 
  • Anti-Oksida ~ penting untuk melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan 
  • Mengembalikan seri wajah 
  • Agen Detoks ~ Kaya dengan serat larut untuk membuang lemak berlebihan dan sisa yang tertinggal dari dalam perut dan usus. 
  • Minuman Lazat ~ boleh dipelbagaikan penyediaannya mengikut citarasa masing-masing. Boleh dibuat shakes dengan campuran susu, milo, nestum, oat atau lain-lain lagi yang sesuai. 
  • Amat sesuai untuk bayi dan kanak-kanak yang berumur antara 1 -12 tahun.
3) Performance Drink
  • Meningkatkan daya ketahanan badan 
  • Menggantikan air yang hilang sewaktu melakukan aktiviti fizikal 
  • Membekalkan tenaga 
  • Mengimbangi metabolisme air dalam tubuh 
  • Mencegah dehidrasi - mengurangkan rasa kehausan & melembapkan kulit 
  • Mengekalkan paras gula dalam darah

Testimoni-testimoni yang diberikan sangat memuaskan dan memberangsangkan. Set berpuasa bukan sahaja khas untuk yang ingin berpuasa tapi set ini mempunyai banyak fungsi lain untuk kesihatan menyeluruh anda.

Untuk Order Terus Boleh Klik Di Sini :

Anda Akan Order DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya:
DAYANG SUHANA JASIRIN
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Fan Page : Dz.Vitamins

Tuesday, July 15, 2014

Testimoni Set Berpuasa Shaklee

Set Berpuasa Shaklee Atau Mighty Tripple Gem terdiri daripada Meal Shake Shaklee, Performance Drink dan ESP Shaklee


Kelebihan Set Berpuasa Shaklee

Membekalkan multivitamin yang diperkaya dengan protein lengkap dengan 9 jenis asid amino, kalsium, magnesium dan vitamin D untuk keperluan minda, tumbesaran serta untuk tulang dan gigi yang sihat. 

Minuma isotonik semualajadi rendah sodium dan gula. Mengawal dan mengurangkan kehilangan bendalir yang menyebabkan tubuh cepat letih dan mengelakkan penyahhidratan. Juga mengekalkan kelembapan kulit.

3. ESP
Membekalkan LONG LASTING ENERGY. Mengurangkan rasa lapar keterlaluan. Sebagai Milk Booster bagi ibu menyusu. Mencantikkan kulit. Diperkaya dengan kalsium untuk mengurangkan keasidan soya. Jadi mengurangkan risiko serangan gastrik bagi pesakit gastrik ketika berpuasa.

Set berpuasa shaklee juga rendah glisemik, sodium dan kolestrol membuatkan set Migthy Tripple Gem ini sesuai dinikmati oleh pelbagai golongan umur, pesakit-pesakit kanser, penghidap gastrik, anak-anak yang baru belajar berpuasa dan juga sangat-sangat sesuai dinikmati dikala anda lambat bangun tidur tak sempat nak masak atau makan sahur.

Antara Testimoni Set Berpuasa Shaklee






Untuk Order Terus Boleh Klik Di Sini :

Anda Akan Order DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya:
DAYANG SUHANA JASIRIN
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Fan Page : Dz.Vitamins

Sunday, July 13, 2014

Testimoni : Set Kurus Shaklee Paling Berkesan

Ramai yang sudah merasai perubahan ketara dengan menggunakan Set Kurus Shaklee dan mereka sangat berpuas hati.
Ini testimoni - testimoni pengguna yang berat badannya turun dengan set kurus shaklee yang berkesan.

Consume : Sliming Set "Budget" , Alfalfa + Lecithin

Tempoh : Kurang dari sebulan
**Minum air sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari





Jika Anda Berminat Boleh Hubungi Saya :

Dayang Suhana Binti Jasirin
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Page : Dz.Vitamins

Saturday, July 12, 2014

Tingkatkan Sistem Imun Anda dengan NUTRIFERON

Nutriferon penggalak imunisasi (immune booster) ciptaan pakar imun, Dr Kojima dari Jepun. Sangat digalakkan diambil oleh mereka yang punya masalah ANTIBODI yang
LEMAH, SENANG SAKIT dan sakit yang lambat recover.

Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.
2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam
atau sakit yg berpanjangan.
3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.
4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.
5. Mereka yang sering stress.
6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.
7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan,
ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.
8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.



Jika Anda Berminat Boleh Hubungi Saya :
Dayang Suhana Binti Jasirin
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Page : Dz.Vitamins

Testimonial Pengguna Shaklee Vivix

Vivix dari Shaklee merupakan supplement yg terbaik utk semua penyakit,.


Terdapat banyak testimoni berkaitan masalah kesihatan yg sembuh selepas mengamalkan Vivix

Antaranya :









Jika Anda Berminat Boleh Hubungi Saya :
Dayang Suhana Binti Jasirin
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Page : Dz.Vitamins

10 Sebab Kenapa Harus Pilih Vivix Shaklee


Vivix memang sangat terkenal dapat menyembuhkan pelbagai jenis masalah kesihatan kerana kandungannya yang kaya dengan pelbagai Khasiat.

Kenapa Vivix Sangat Bagus dan Terbaik ?
  • Kerana Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia : Setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang mampu merosakkan DNA manusia. Serangan ini akan merosakkan pengkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan dilindungi dan diperbaiki selnya.
  • Kerana Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel
  • Kerana Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel : Tenaga dalam tubuh ditingkatkan dengan pembentukkan mitokondria baru. (mitokondria nerupakan penjana tenaga dalam tubuh).
  • Kerana Vivix melambatkan pembentukan AGE :Penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine), mampu melambatkan pembentukkan AGE.

Kenapa Anda Harus Memilih Vivix?
  1. Menggalakkan Penuaan yang sihat
  2. Membantu mengelakkan kanser
  3. Mengurangkan risiko penyakit jantung
  4. Mengurangkan komplikasi kencing manis
  5. Meningkatkan kesihatan arthritis & menyokong kesihatan sendi
  6. Bantu mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk
  7. Membantu proses menguruskan badan
  8. Meningkatkan sistem imun
  9. Menyokong kesihatan mata
  10. Mengalakkan kesihatan keseluruhan

Jika Anda Berminat Boleh Hubungi Saya :
Dayang Suhana Binti Jasirin
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Page : Dz.Vitamins

Wednesday, July 9, 2014

Tutorial: Cara letak Box Join This Site Di Blog

Assalammualaikum...

Hehhehe.. 1st time ni nak buat tutorial, almaklumlah kebaruan dengan blog kan. Blog dah lama create tapi tak digunakan, bukan tak nak guna tapi tak tahu nak buat apa. Apa-apa pun tak tahu lagi... Dalam masa nak siapkan blog sendiri, selalu gi tengo-tengo blog orang lain. Tak ada niat yang tak baik ok, cuma nak tengo apa lagi kekurangan yang ada pada blog saya.. Apa yang saya lihat, setiap blog orang lain mesti ada Box Join This Site. Tapi tiada pada blog saya :)

So bermulalah masa saya nak mentelaah bagaimana nak letak box join this site ni :) . So saya nak kongsikan tips bagaimana nak letak Box ni kat blog memasing, bagi memudahkan anda yang baru nak belajar blog macam saya.

Mula-mula gi masuk kat Layout --> Add a Gadget --> More Gadget, Type perkataan Join This Site kat box Search For Gadgets (Macam kat pic bawah ni)


So Lepas anda search, akan keluar macam pic bawah ni lak



Klik Member dan save . Alhamdulillah, selesai :) And blog korang dah ada Box Join This Site

Semoga apa yang saya kongiskan ni dapat membantu rakan-rakan. Segala kekurangan mohon maaf..

See You..

Get Clean Water Pitcher Shaklee - Air bersih di mana sahaja

Assalammualaikum, Selamat Pagi Semua..

Alhamdulillah, Ramadhan Day 11, Masih diberi kesempatan mensyukuri nikmat dari-NYA..
Seawal pagi hujan turun dengan lebatnya, sejak dua menjak ni asyik hujan je.. Air pun kabut semacam, siapapun akan risau nak minum air kabut kan.. Yelah takut kang sakit perut ke hape.. So sebelum masak air tu, kena tapis dulu untuk elakkan ada bendasing lak...

Alhamdulillah, saya menggunakaan Penapis Air yang Flexible iaitu Get Clean Water Pitcher Shaklee. Get Clean Water Pitcher bukan sahaja murah berbanding filter biasa, tetapi juga boleh dibawa ke mana-mana tanpa menggunakkan elektrik. Jimat kan.. heheh.. Air pun bersih & selamat untuk diminum terus :) ... Ok meh saya ceritakan sedikit sebanyak tentang Penapis air yang saya gunakan..


Apa Yang Ada Di Dalam Air Anda?

Bahan kimia yang boleh memudaratkan kesihatan anda sebenarnya boleh hadir dalam air minuman keluarga. Logam berat, pencemaran industri, racun perosak - bahan cemar berbahaya ini boleh memasuki bekalan air kita dan mempunyai potensi untuk mewujudkan cabaran kesihatan jangka panjang.

Menurut Amerika Syarikat agensi perlindungan alam sekitar, air yang kita minum adalah bertanggungjawab sehingga 20% daripada pendedahan plumbum pada manusia.
Dan laporan EPA menunjukkan bahawa sekurang-kurangnya 13% daripada sistem rawatan air negara telah melanggar akta air minum yang selamat dalam setiap lima tahun yang lalu.

  • Get Clean Water adalah revolusioner baru-penapisan sistem water-filtration pitcher disahkan oleh persatuan kualiti air (WQA) untuk mengurangkan sehingga 99% lead, serta berpuluh-puluh bahan pencemar lain yang boleh hadir dalam air anda dan mungkin berbahaya kepada kesihatan anda.
  • Multipatented Get Clean Water menggunakan blok pepejal karbon untuk menapis dan membersihkan air anda.
  • Setiap penapis air bersih mengendalikan 80 gelen air, dua kali ganda sebagai BRITA ® dan membeli ® 2, dan setiap penapis dibuat dari tempurung kelapa yang mampan karbon yang menggunakan proses zeroemission.
  • Tambahan pula, ia adalah water-filtration pitcher pertama dengan sistem penapis karbon-blok yang boleh diisi semula, jadi kurang sisa akan ke tapak pelupusan. 
  • Bersih, air yang sihat dan planet yang lebih bersih.
PERBEZAAN SHAKLEE

Selamat
  • "Menyingkirkan kandungan plumbum" dan banyak bendasing lain. Get Clean® Water ni berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air.
  • Ia juga diiktiraf oleh persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.
Mesra Alam
  • Memelihara alam sekitar : Get Clean® Water ni menggunakan sistem penuras jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa.
  • Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.
Handal
  • Lebih banyak air bersih : Pada setiap masa Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.
Pilihan Bijak
  • Menjimatkan kos : Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol
  • Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut.
Untuk Order Terus Boleh Klik Di Sini :

Anda Akan Order DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya:
DAYANG SUHANA JASIRIN
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Fan Page : Dz.Vitamins

Tuesday, July 8, 2014

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate - Shaklee


Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate adalah apa yang anda perlukan :
  • Kepekatan yang tinggi - 16 auns membuat sehingga 48 gelen pembersih berkuasa apabila bercampur dengan air
  • Pembersih serbaguna dan berkuasa menghilangkan kotoran, gris dan kotoran dari permukaan mana-mana boleh dibasuh, di dalam dan luar. Cairkan mengikut arahan.
  • Tiada bilas, tiada sisa, formula bebas coretan
  • Tanpa toksin
  • Asli
  • Ganda dua tertumpu
  • Surfaktan biodegradasi
Cara Menggunakan
  • 16 oz botol kecil ini boleh menghasilkan 48 gelen bancuhan yang selamat, benar-benar berkuasa.
  • Untuk Pembersihan : Tambah 1/4 sudu, 16 oz air
  • Untuk Tingkap dan cermin : Tambahkan 1-2 titik ke dalam 16 oz air
  • Untuk nyahgris : Tambah 1 1/2 sudu teh, 16 oz, air
  • Untuk kerja yang lebih besar : tambah 2 oz, kepada 1 gelen air.
Tahukah Anda?

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau melalui sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh menganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan. 

Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain. 

Perbezaan Shaklee

Selamat
  • Tidak bertoksin
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan
  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan Berganda - 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
Mesra Alam
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan
Untuk Order Terus Boleh Klik Di Sini :

Anda Akan Order DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya:
DAYANG SUHANA JASIRIN
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Fan Page : Dz.Vitamins

Soft Fabric Concentrate Shaklee

Ini adalah Soft Fabric Concentrate berbau bersih, pelembut fabrik seperti sutera yang mengurangkan kedut dan membawa keluar statik yang lebih baik daripada apa yang anda mungkin telah gunakan. Dengan rumusan kepekatan tinggi, ia bukan sahaja lebih menjimatkan malah anda akan dapat merasai perbezaannya dengan sentuhan.


FAEDAH
  • Dapat melembutkan lebih banyak pakaian dengan kos yang rendah
  • Melembutkan kain, mengurangkan kedutan
  • Mengurangkan statik berpaut
  • memudahkan kain digosok
Cara Untuk Dapatkan Hasil Yang Terbaik
Untuk basuhan sederhana, gunakan oz 1/2. Untuk basuhan yang besar, gunakan 1oz

Automatik : Soft Fabric Concentrate 1 cawan air suam. Tuangkan dalam dispenser pelembut kain pada permulaan kitaran basuh (Atau mengikut arahan pengeluar mesin basuh).

Manual :  Tambah atas pencairan akhir bilas.

Pencuci tangan : Cair 1/4oz. Dalam 1 cawan air dan gaul rata. Tambah ke akhir aor bilasan. Jangan tuang terus kepada fabrik.

PERBEZAAN SHAKLEE

Selamat
  • Tidak Bertoksin
  • Sesuai untuk semua jenis fabrik yang boleh dibasuh
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa gas beracun
  • pH yang seimbang
Berkesan
  • Berpekatan tinggi - bagi 64 cucian
  • Hanya 1/2 aun diperlukan untuk setiap cucian
  • Kurangkan kedutan dan kesan statik
Mesra Alam
  • Ramuan semulajadi
  • Tanpa Fostat
  • Tanpa bahan pewarna
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentangan
Petua Berguna
Gunakan pekatan Pelembut Fabrik untuk cucian dengan mesin basuh. Ia boleh menjadikan pakaian lebih lembut berbanding sebelumnya dan mengelakkan pakaian daripada berkedut atau melekat pada badan.

Untuk Order Terus Boleh Klik Di Sini :

Anda Akan Order DIRECT MELALUI E-SELL Shaklee

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya:
DAYANG SUHANA JASIRIN
ID : 950481
Whatsapp : 014-9520607
Fan Page : Dz.Vitamins
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Ibu Zharif Qusyairi | Template Designed By MH